i samarbeid med

Instagram

Instagram

Tagge personer på Instagram

Instagram

Tekst: Sigrun Agøy Engum og Lage Thune Myrberget

Instagram er en plattform for både bilder, film og tekst. Den er enkel og egner seg godt for kulturskolen.

Her kan du vise frem hva skolen driver med. Det passer for godt for både elever og lærere. Aldersgrensen på Instagram er 13 år.

Om Instagram

Bildene du deler på Instagram kan bearbeides med forskjellige filtre og effekter. Du kan også legge ut videoklipp. Du kan produsere dette direkte i appen, eller via annen app.

Et særtrekk ved Instagram er at alle bildene er kvadratiske, i motsetning til de rektangulære bildene du ellers tar med mobilen.

På Instagram handler alt om gode bilder. Bruk tid på å få motivet til å «sitte» i ruta. Bruk filtrene aktivt. Vakre, morsomme, lekne, gode bilder gir god rekkevidde. Dersom du har et budskap kan du skrive dette på selve bildet, slik som dette:

Ekstern kilde - på help.instagram.com:

Opprette konto og brukernavn 

   

Tagge personer på Instagram

Tekst: Sigrun Engum og Lage Thune Myrberget

Du kan tagge personer enten ved å klikke «tagg personer», eller ved å skrive @ og Instagram-brukernavnet til brukeren i bildeteksten. For eksempel @ukmnorge.

1) Her kan du velge om du vil hente et bilde fra biblioteket ditt, ta et nytt bilde eller lage en video.

2) Når du har valgt bildet/videoen du vil bruke kan du legge på et filter for å fremheve visse karakterer ved bildet ditt.  

3) Når du er fornøyd med bildet ditt trykker du «neste». Her kan du legge inn en bildetekst, «tagge» personene på bildet (dette kan du også gjøre i teksten, ved å skrive @ og Instagram-brukernavnet til den eller de personene du ser på bildet), og legge til stedet du befinner deg. Dette øker sannsynligheten for at bildet ditt oppdages, likes og kommenteres.

 

 

 

 

4) Trykk «del» for å legge ut bildet.

 
5) Du kan søke etter tagger, personer, steder og finne det som topper Instagram her og nå, ved å trykke på forstørrelsesglasset nede til venstre på appen din.