i samarbeid med

Nyheter

2020-05-20 - Egil Hofsli (tekst og foto)
Ingrid og Ingebrigt og fem unge til får mentorhjelp fra Killi Olsen

OSLO: Nå er det klart hvilke sju, unge kunsttalent som gjennom Nordea-prosjektet KUL-TUR skal få mentorhjelp fra den anerkjente kunstneren Kjell Erik Killi Olsen. De sju er ...

2020-05-14 - Egil Hofsli (tekst) Riccardo Annandale/Unsplash (foto)
Nordeas innovasjonsstipend: Skal stimulere til fornyelse i kulturskolen

OSLO: Nå lanserer Nordea et nytt stipend – pålydende 100 000 kroner  som skal fremme innovasjon i kulturskolen. Nordeas innovasjonsstipend inngår i Nordea-prosjektet KUL-TUR som Nordea og Norsk kulturskoleråd samarbeider om, og er opprettet av Nordea for å bidra til utvikling i kulturskolen, i form av fornyelse og nyskaping.

2020-03-31 - Egil Hofsli (tekst og foto av Killi Olsen)
Talenter kan søke mentorhjelp av Killi Olsen - merk: ny søknadsfrist pga. koronakrisa

TRONDHEIM: Et utvalg unge kunstnere vil i år få et unikt tilbud, muliggjort av et samarbeid mellom Nordea og Norsk kulturskoleråd: De vil få mentorhjelp av den kjente samtidskunsteren Kjell Erik Killi Olsen. I tillegg får de stille ut kunst på Nordea-huset i Oslo, og besøke dette kontorbygget som rommer en unik og svært omfangsrik kunstsamling. Ungdom i alderen 15-19 år fra hele landet kan innen 3. mai søke om plass i Talent møter mentor.

2020-03-06 - Egil Hofsli (tekst og foto)
Entreprenørskap kan styrke kulturelle produksjoner

OSLO: Entreprenørskap og forretningsplaner er fortsatt begreper mange forbinder mest med bedrifts- og finansverdenen. Men gjennom Nordea-prosjektet KUL-TUR får kulturskoleansatte lære at kulturelt entreprenørskap kan bidra til høyere kvalitet på kulturelle produksjoner.

2020-03-05 - Egil Hofsli (tekst og foto av Killi Olsen)
Talenter innen visuell kunst kan få mentorhjelp av Kjell Erik Killi Olsen

TRONDHEIM: I juni 2020 vil et utvalg unge kunstnere få et unikt tilbud, muliggjort av et samarbeid mellom Nordea og Norsk kulturskoleråd: De vil få mentorhjelp av den kjente samtidskunsteren Kjell Erik Killi Olsen. Ungdom i alderen 15-19 år fra hele landet kan nå søke om plass i Talent møter mentor.

2020-02-17 - Egil Hofsli (tekst) Ingrid Almås (foto) Sigrun Ågøy Engum (film)
Talentbegeistring etter første møte med mentor Ella

OSLO: Da er Talent møter mentor med Ella Marie Hætta Isaksen i gang. Sist helg var de åtte ungdommer og Ella Marie samla i Oslo – for å bli bedre kjent, for å lære av hverandre samt for å lære av det den unge, men drevne artisten har skaffet seg av erfaring og kompetanse.

2020-02-10 - Guro Waksvik (tekst og foto) Egil Hofsli (tekst) Ingrid Almås (foto)
Tilfredse kursdeltakere i Sola

SOLA: I Nordea-prosjektet KUL-TUR Rogaland er første runde med kursdager nettopp avslutta. Siste kursdag ble gjennomført i Sola, der kulturskolesatte var samlet for å bli enda bedre på å promotere kulturskolen i sosiale medier.

2020-01-31 - Guro Waksvik (tekst og foto) Egil Hofsli (tekst) Ingrid Almås (foto - kollasj fra Haugesund)
Kursdager i Sauda og Haugesund: – Nyttig kompetansepåfyll

HAUGESUND/SAUDA: I Nordea-prosjektet KUL-TUR Rogaland er en i gang med første runde med kursdager. Torsdag ble første kursdag arrangert i Sauda, fredag ble tilsvarende kurs arrangert i Haugesund. Fredag 7. februar er så Stavanger stedet kulturskolesatte samles for å bli enda bedre på å promotere kulturskolen i sosiale medier.

2020-01-30 - Egil Hofsli (tekst) Ingrid Almås (foto)
Kompetansepåfyll for 200 kulturskoleansatte i Rogaland

SAUDA: Nå sparkes Nordea-prosjektet KUL-TUR Rogaland for alvor i gang. Torsdag 30. januar arrangeres første kursdag i Sauda, og innen kort tid arrangeres samme kurs i Haugesund og Stavanger.

2020-01-29 - Egil Hofsli (tekst)
Hennika og sju unge til får mentorhjelp fra Ella Marie

OSLO: Nå er det klart hvilke åtte, unge musikktalent som gjennom Nordea-prosjektet KUL-TUR skal få mentorhjelp fra den kjente artisten Ella Marie Hætta Isaksen våren 2020. De åtte er ...

2020-01-20 - Egil Hofsli (tekst) Ingrid Almås (foto)
Første prosjektledersamling gjennomført i Rogaland

STAVANGER: Nordea-prosjektet KUL-TUR er i gang i Rogaland. Sist fredag var prosjektledere fra deltakerkommunene samt kulturskoleledere samlet til første prosjektledersamling. Om snaue to uker tar prosjektet virkelig av, når kursdager på tre steder samler 200 kulturskoleansatte.

2020-01-01 - Hege Arstad (tekst)
"Nye kulturskolebanken" med enda større kundefokus

OSLO: Kulturskolebanken fyller seks år 1. januar 2020. Norsk kulturskoleråd og Nordea synes seksårsdagen passer ypperlig for å ønske kulturskoleansatte og andre med interesse for kulturskolen velkommen inn i helt nye lokaler med ny innredning.

Norsk kulturskoleråd

Egil Hofsli

Redaktør for nettstedet kulturskolebanken.no.