i samarbeid med

Nyheter

2021-05-10 - Egil Hofsli (tekst)
Nordeas innovasjonsstipend: Juryarbeidet gjort – avgjørelsen holdes hemmelig til august

OSLO: 20 søknader fra 27 kommunale kulturskoler lå på bordet da juryen for Nordeas innovasjonsstipend 2021 satte seg sammen. Nå er avgjørelsen tatt, men først i august offentliggjøres det hvem som får stipendet pålydende 100 000 kroner.

2021-04-29 - Egil Hofsli (tekst) showweb.no (foto)
Talent møter mentor: Fortsatt mulig å få møte Heidi Ruud Ellingsen

OSLO: Ungdom i alderen 15-18 år med interesse for musikkteater, sang og teater, kan høsten 2021 få lære og bli inspirert av musikkteaterartisten og skuespilleren Heidi Ruud Ellingsen. Fram til 21. mai er det mulig å søke om deltakelse på Talent møter mentor med musikkteaterstjernen.

2021-04-28 - Egil Hofsli
Ungdom kan få eksklusivt møte med danseren Adil Khan

OSLO: Nå er det mulig å søke Talent møter mentor med danseren og skuespilleren Adil Khan. Et utvalg ungdom i alderen 1518 år vil i august få et eksklusivt møte med Khan, på en samling som også vil inneholde et danseverksted med breakeren Marvin Melås.

2021-04-27 - Egil Hofsli (tekst)
Nordeas innovasjonsstipend 2021: Se hvem som kjemper om 100 000 kr

OSLO: Søknadsfristen er ute, og nå kan du se hvilke 27 kommunale kulturskoler som med 20 søknader kjemper om Nordeas innovasjonsstipend 2021 pålydende 100 000 kroner. Her på kulturskolebanken.no kan du også se hva prosjektene deres handler om. 

2021-04-15 - Egil Hofsli (tekst)
Talent møter mentor x 3: Ungdom kan møte Adil Khan, Heidi Ruud Ellingsen og Robin Bøe

TRONDHEIM: Tre mentorer er klare for å gi råd til, dele erfaringer med og inspirere ungdom kommende høst. Fra nå er det mulig å søke Talent møter mentor med danseren og skuespilleren Adil Khan, mens det fram til fredag 23. april også er mulig å søke om få fotografen og filmmakeren Robin Bøe og musikkteaterartisten Heidi Ruud Ellingsen som mentorer.

2021-04-06 - Egil Hofsli (tekst)
Innovasjonsideen er utvikla til fagtilbud

TYNSET: Høsten 2020 ble Tynset kulturskole tildelt Nordeas innovasjonsstipend. Det ga kulturskolen i Innlandet 100 000 kroner til å lage et fagtilbud av en innovativ idé. Nå har utviklingsarbeidet av den prisvinnende ideen gitt resultat: Kulturskolen har etablert fagtilbudet dans og teknologi.

2021-03-24 - Egil Hofsli (tekst)
Anita Krohn Traaseth: – Innovasjon i kulturskolene viktig for lokal samfunnsutvikling

OSLO: Det er viktig å tenke innovasjon i alle sektorer, og spesielt i kulturskoler, der aktiviteter som musikk, dans, visuelle kunstfag og skapende skriving m.m., bidrar enormt til dagens innovasjoner. Jeg håper at Nordeas innovasjonsstipend også i år er en stor gulrot som motiverer til mye innovasjon i kulturskolelandet vårt. 

2021-03-11 - Egil Hofsli (tekst) Riccardo Annandale/Unsplash (illustrasjonsfoto)
– Nordeas innovasjonsstipend fører til viktig idéutvikling og -deling

OSLO: Vi håper at Nordeas innovasjonsstipend fortsetter å motivere kulturskolene til å tenke nytt og komme med mange gode forslag som kulturskolene rundt i landet vil kunne dra nytte av. Det er først og fremst prosessen og det å dele gode ideer vi er opptatt av. Det sier Håvard Lindtvedt i Nordea. Han er jurymedlem for Nordeas innovasjonsstipend 2021.

2021-03-01 - Egil Hofsli (tekst)
– Nordea-prosjektet KUL-TUR gir oss en viktig arena samt gode kurstilbud

JØRPELAND: Vår kulturskoles deltakelse i Nordea-prosjektet KULTUR er verdifull på flere måter. Det gir oss en arena for erfaringsutveksling og faglige diskusjoner. Og vi får et relevant kurstilbud av god kvalitet. Det sier Frank Tore Tjørhom, kulturskolelærer ved Strand kulturskole i Rogaland og skolens lokale prosjektleder i Nordea-prosjektet KUL-TUR Rogaland.

2021-02-25 - Egil Hofsli (tekst og foto) Riccardo Annandale/Unsplash (foto)
Nordeas innovasjonsstipend: – Kulturskolene kan være viktige utviklingsaktører

OSLO: Innovasjon handler om fornyelse og forandring. Som for alle andre offentlige og kommunale virksomheter gjelder forventningene om endringsvilje og -dyktighet også for kulturskolen. Og kulturskolene skulle ha de beste forutsetninger til å være viktige utviklingsaktører i kommunene. Det sier Morten Christiansen, direktør i Norsk kulturskoleråd, som er jurymedlem når det skal bestemmes hvem som skal få Nordea innovasjonsstipend 2021 pålydende 100 000 kroner.

2021-02-20 - Egil Hofsli (tekst)
Verksted for potensielle søkere av Nordeas innovasjonsstipend

OSLO: For å lykkes med å levere vinnersøknaden til Nordeas innovasjonsstipend 2021 og innkassere 100 000 stipendkroner, er det viktig å investere litt ekstra innsats i søknadsskrivingen. Nå tilbys et eget verksted for kulturskoler som vurderer å søke stipendet.

2021-02-10 - Egil Hofsli (tekst) / Riccardo Annandale/Unsplash (foto) / ks.no (foto - Une Tangen)
Nordeas innovasjonsstipend 2021: – Innovasjon kan styrke kulturskolens samfunnsrolle

OSLO: Kulturskolene har en unik plass i norske lokalsamfunn. De gir mulighet til kreativ og kunstnerisk utfoldelse for alle som ønsker det, og er viktige for inkludering, deltakelse, læring og mestring. Men samfunnet er i stadig endring, og i kulturskolen, som på alle andre områder, er det viktig å være opptatt av innovasjon og utvikling. 

2021-02-02 - Egil Hofsli (tekst)
Chris Holsten: – Skal du lykkes, må du elske også motgang

OSLO: Chris Holsten har blitt popstjerne av storformat i Norge. I en video laget for å inspirere kulturskoleelever og andre ungdommer til å se muligheter og gjøre noe med dem, har han et sterkt budskap å komme med. Videoen er laget som en del av Nordea-prosjektet KUL-TUR.

2021-01-28 - Egil Hofsli (tekst) Riccardo Annandale/Unsplash (foto)
Nordeas innovasjonsstipend 2021: Nå er det mulig å søke

OSLO: Nå kan alle kommunale kulturskoler med spennende, innovative prosjektideer søke Nordeas innovasjonsstipend 2021. Stipendet, som er pålydende 100 000 kroner, skal deles ut for andre gang i år – til den kulturskolen som imponerer stipendjuryen mest med et innovativt prosjekt. Søkeportalen er åpen fram til og med 16. april 2021.

2021-01-27 - Egil Hofsli (tekst og fotokollasj) Martin Bremnes og Isak Jenssen (foto)
Dokumentarfilm om de viktige møtene mellom talenter og mentorer

OSLO: Prosjektet Talent møter mentor – som Nordea og Norsk kulturskoleråd står bak – gir mange unge kunst- og kulturtalent ny verdifull kunnskap og inspirasjon. Nå presenteres prosjektkonseptet i en dokumentarisk kortfilm, laget av filmregissør Martin Bremnes. Filmen har premiere i dag, 28. januar.

2021-01-22 - Egil Hofsli (tekst)
Ny kursdag: (Enda) Bedre kulturprosjekter på 1-2-3

STAVANGER: Det er klart for ny kursdag i Rogaland – for kulturskoleansatte i de 22 kommunene som er med i Nordea-prosjektet KUL-TUR Rogaland. Nå er det del to av «Bedre kulturprosjekter på 1-2-3» med Jonas Aakre som gjelder. Kurset skal holdes to ganger – som webinar.

Norsk kulturskoleråd

Egil Hofsli

Redaktør for nettstedet kulturskolebanken.no.