i samarbeid med

Nyheter

2020-10-20 - Egil Hofsli (tekst) Øystein Løwer (film og foto) Øystein Wangen (film)
Nordeas innovasjonsstipend 2020 til Tynset

OSLO: Tynset kulturskole er tildelt Nordeas innovasjonsstipend 2020. Stipendet er på 100 000 kroner, og kulturskolen nord i Innlandet skal bruke stipendet til å utvikle og gjennomføre et prosjekt som er et nytt fagtilbud: Dans og teknologi.

2020-10-14 - Egil Hofsli (tekst)
Nordeas innovasjonsstipend utdeles 20. oktober – se offentliggjøringen på Facebook

OSLO: Tirsdag 20. oktober kl. 15.00 offentliggjøres det hvilken kulturskole som tildeles Nordeas innovasjonsstipend 2020 på 100 000 kroner. Offentliggjøringen og stipendoverrekkelsen foregår på Nordea-huset i Oslo, og bgivenheten strømmes direkte via Facebook.

2020-10-08 - Egil Hofsli (tekst) Guro Waksvik (foto)
Nordea-prosjektet KUL-TUR gagner i Eigersund

EGERSUND: Nordeaprosjektet KUL-TUR har så langt vært til stor inspirasjon for oss på Eigersund kulturskole. Vi har lært hvordan vi kan implementere tanken om entreprenørskap i kulturskolen og hvordan vi kan jobbe for økt profesjonalisering av kulturskolens drift. Det forteller Jenny Storm Nielsen. Til daglig sangpedagog ved kulturskolen i Eigersund, men nå også skolens prosjektleder i Nordea-prosjektet KUL-TUR Rogaland. 

2020-10-05 - Egil Hofsli (tekst)
Rebecca, Sofija og Emma får Catharina Chen som mentor

OSLO: Da er tre unge strykemusikere utvalgt til å få delta i Talent møter mentor med den kjente fiolinisten Catharina Chen. I månedsskiftet oktober-november blir det samling i Oslo. Før den tid får talentene digital undervisning av Chen. Talent møter mentor er en del av Nordea-prosjektet KUL-TUR.

2020-09-29 - Egil Hofsli (tekst og foto)
Avslutningsproduksjoner med fokus på visuell kunst

STAVANGER: Nordea-prosjektet KUL-TUR Rogaland er fortsatt ikke halvveis, men Norsk kulturskoleråd og Nordea har allerede tenkt mye på avslutningen høsten 2021. Det legges opp til at alle deltakerkulturskolene som ønsker det, kan la faget visuell kunst få spille hovedrollen – eller en av flere roller – i sine avslutningsproduksjoner. To verksteder med kunstneren Kjell Erik Killi Olsen tilbys som «hjelp på veien».

2020-09-16 - Egil Hofsli (tekst) Bente Rasmussen (foto)
Nordeas innovasjonsstipend: Juryarbeidet er gjort, men avgjørelsen er hemmelig noen uker til

OSLO: Søknader fra 20 kommunale kulturskoler lå på bordet da juryen for Nordeas innovasjonsstipend 2020 satte seg sammen i går. Nå er avgjørelsen tatt, men først i slutten av oktober offentliggjøres det hvem som får stipendet pålydende 100 000 kroner.

2020-09-13 - Egil Hofsli (tekst) Ingrid Almås (foto)
Kunsttalenter fikk innholdsrik og unik samling med Killi Olsen

TRONDHEIM: Hvileskjærene var ikke mange, inntrykkene og programpostene desto flere. De sju kunsttalentene som deltok på Talent møter mentor-samling med kunstneren Kjell Erik Killi Olsen fikk flust opp med råd og tips, inspirasjon og motivasjon.

2020-09-04 - Egil Hofsli (tekst)
Nordeas innovasjonsstipend: Se hvem som kjemper om 100 000 kr

OSLO: Søknadsfristen er ute, og nå kan du se hvilke 20 kommunale kulturskoler som kjemper om Nordeas innovasjonsstipend 2020 pålydende 100 000 kroner. Her på kulturskolebanken.no kan du også se hva prosjektene deres handler om. 

2020-09-01 - Egil Hofsli (tekst) Nikolaj Lund (foto)
Talenter innen klassisk musikk kan få mentorhjelp av Catharina Chen

TRONDHEIM: Høsten 2020 vil et utvalg unge musikere som spiller strykeinstrument få et unikt tilbud, muliggjort av et samarbeid mellom Nordea og Norsk kulturskoleråd: De vil få mentorhjelp av den kjente fiolinisten Catharina Chen. Ungdom i alderen 15-19 år fra hele landet kan nå søke om plass i Talent møter mentor.

2020-08-26 - Egil Hofsli (tekst)
Ny kursdag: Bedre kulturprosjekter på 1-2-3

STAVANGER: Det er klart for ny kursdag i Rogaland – for kulturskoleansatte i de 22 kommunene som er med i Nordea-prosjektet KUL-TUR Rogaland. «Bedre kulturprosjekter på 1-2-3!» heter kurset, som Jonas Aakre skal holde to ganger – som webinar.

2020-08-11 - Egil Hofsli (tekst og foto) Riccardo Annandale/Unsplash (foto)
Nordeas innovasjonsstipend: – Kulturskolene kan være viktige utviklingsaktører i kommunene

OSLO: Innovasjon handler om fornyelse og forandring. Som for alle andre offentlige og kommunale virksomheter gjelder forventningene om endringsvilje og -dyktighet også for kulturskolen. Og kulturskolene skulle ha de beste forutsetninger til å være viktige utviklingsaktører i kommunene. Det sier Morten Christiansen, direktør i Norsk kulturskoleråd, som er jurymedlem når det skal bestemmes hvem som skal få Nordea innovasjonsstipend 2020 pålydende 100 000 kroner.

2020-06-25 - Egil Hofsli (tekst) Riccardo Annandale/Unsplash (foto)
Nordeas innovasjonsstipend: – Start gjerne med å spørre kulturskoleelevene

OSLO: Innovasjon starter alltid ved å avdekke et behov hos brukere/kunder. Spør elevene og talentene om hva de ønsker seg. Spør innbyggerne i kommunen hva de savner, og slipp inn unge krefter i prosessen. Det er rådet fra Håvard Lindtvedt fra Nordea, til kulturskoler som nå vurderer å søke Nordeas innovasjonsstipend på 100 000 kr.

2020-06-22 - Egil Hofsli (tekst) Ingrid Almås (foto)
Talent møter mentor: Utstillingslykke for Ingvar

VÅGÅMO: Ingvar Wik Høgås (19) fra Trondheim er plukket ut til å delta på Talent møter mentor med Kjell Erik Killi Olsen kommende høst. Men allerede sist helg fikk Ingvar verdifull hjelp fra den kjente kunstneren. 

2020-06-15 - Egil Hofsli (tekst)
Takknemlige talent etter prosjekt med mentor Ella Marie

OSLO: Prosjektet Talent møter mentor med Ella Marie Hætta Isaksen er over målstreken. Koronapandemien medførte at prosjektet ble annerledes enn først planlagt, men mye tyder på at de unge talentene er godt fornøyd med hva de har fått fra den unge, men allerede svært erfarne artisten fra Tana.

2020-06-11 - Egil Hofsli (tekst)
Nordeas innovasjonsstipend: Nå er det mulig å søke

OSLO: Nå kan alle kommunale kulturskoler med spennende, innovative prosjektideer søke Nordeas innovasjonsstipend. Stipendet, som er pålydende 100 000 kroner, skal deles ut for første gang i år, til den kulturskolen som imponerer stipendjuryen mest med et innovativt prosjekt. Søkeportalen er åpen fram til og med 3. september 2020.

2020-06-11 - Egil Hofsli (tekst) Agnete Brun (foto av Krohn Traaseth) Riccardo Annandale/Unsplash (illustrasjonsfoto)
Jurylederen for Nordeas innovasjonsstipend: – Lytt til ansatte, det kan det bli innovasjon av

OSLO: – Det kan finnes mange kimer til innovasjon blant kulturskolens ansatte, sier Anita Krohn Traaseth, mangeårig leder i Innovasjon Norge og nå juryleder for Nordeas innovasjonsstipend. Stipendet, som er pålydende 100 000 kroner, skal deles ut for første gang i år, til den kulturskolen som imponerer stipendjuryen mest med et innovativt prosjekt. Søknadadsfristen er torsdag denne uka, 3. september.

2020-06-10 - Egil Hofsli (tekst) Riccardo Annandale/Unsplash (illustrasjonsfoto)
Nordeas innovasjonsstipend: – Start med å se på hva det vil være spennende å få til

OSLO: Gode innovasjonsprosesser startes ikke med å se på hva som er galt, eller ikke fungerer. Det utløser ikke kreativitet. Start med å se på hva som hadde vært spennende å få til, lag et drømmescenario av en perfekt dag på kulturskolen. Sånn setter en i gang kreativiteten og skapertrangen.

2020-05-20 - Egil Hofsli (tekst og foto)
Ingrid og Ingebrigt og fem unge til får mentorhjelp fra Killi Olsen

OSLO: Nå er det klart hvilke sju, unge kunsttalent som gjennom Nordea-prosjektet KUL-TUR skal få mentorhjelp fra den anerkjente kunstneren Kjell Erik Killi Olsen. De sju er ...

2020-05-14 - Egil Hofsli (tekst) Riccardo Annandale/Unsplash (foto)
Nordeas innovasjonsstipend: Skal stimulere til fornyelse i kulturskolen

OSLO: Nå lanserer Nordea et nytt stipend – pålydende 100 000 kroner  som skal fremme innovasjon i kulturskolen. Nordeas innovasjonsstipend inngår i Nordea-prosjektet KUL-TUR som Nordea og Norsk kulturskoleråd samarbeider om, og er opprettet av Nordea for å bidra til utvikling i kulturskolen, i form av fornyelse og nyskaping.

2020-03-31 - Egil Hofsli (tekst og foto av Killi Olsen)
Talenter kan søke mentorhjelp av Killi Olsen - merk: ny søknadsfrist pga. koronakrisa

TRONDHEIM: Et utvalg unge kunstnere vil i år få et unikt tilbud, muliggjort av et samarbeid mellom Nordea og Norsk kulturskoleråd: De vil få mentorhjelp av den kjente samtidskunsteren Kjell Erik Killi Olsen. I tillegg får de stille ut kunst på Nordea-huset i Oslo, og besøke dette kontorbygget som rommer en unik og svært omfangsrik kunstsamling. Ungdom i alderen 15-19 år fra hele landet kan innen 3. mai søke om plass i Talent møter mentor.

2020-03-06 - Egil Hofsli (tekst og foto)
Entreprenørskap kan styrke kulturelle produksjoner

OSLO: Entreprenørskap og forretningsplaner er fortsatt begreper mange forbinder mest med bedrifts- og finansverdenen. Men gjennom Nordea-prosjektet KUL-TUR får kulturskoleansatte lære at kulturelt entreprenørskap kan bidra til høyere kvalitet på kulturelle produksjoner.

2020-03-05 - Egil Hofsli (tekst og foto av Killi Olsen)
Talenter innen visuell kunst kan få mentorhjelp av Kjell Erik Killi Olsen

TRONDHEIM: I juni 2020 vil et utvalg unge kunstnere få et unikt tilbud, muliggjort av et samarbeid mellom Nordea og Norsk kulturskoleråd: De vil få mentorhjelp av den kjente samtidskunsteren Kjell Erik Killi Olsen. Ungdom i alderen 15-19 år fra hele landet kan nå søke om plass i Talent møter mentor.

2020-02-17 - Egil Hofsli (tekst) Ingrid Almås (foto) Sigrun Ågøy Engum (film)
Talentbegeistring etter første møte med mentor Ella

OSLO: Da er Talent møter mentor med Ella Marie Hætta Isaksen i gang. Sist helg var de åtte ungdommer og Ella Marie samla i Oslo – for å bli bedre kjent, for å lære av hverandre samt for å lære av det den unge, men drevne artisten har skaffet seg av erfaring og kompetanse.

2020-02-10 - Guro Waksvik (tekst og foto) Egil Hofsli (tekst) Ingrid Almås (foto)
Tilfredse kursdeltakere i Sola

SOLA: I Nordea-prosjektet KUL-TUR Rogaland er første runde med kursdager nettopp avslutta. Siste kursdag ble gjennomført i Sola, der kulturskolesatte var samlet for å bli enda bedre på å promotere kulturskolen i sosiale medier.

2020-01-31 - Guro Waksvik (tekst og foto) Egil Hofsli (tekst) Ingrid Almås (foto - kollasj fra Haugesund)
Kursdager i Sauda og Haugesund: – Nyttig kompetansepåfyll

HAUGESUND/SAUDA: I Nordea-prosjektet KUL-TUR Rogaland er en i gang med første runde med kursdager. Torsdag ble første kursdag arrangert i Sauda, fredag ble tilsvarende kurs arrangert i Haugesund. Fredag 7. februar er så Stavanger stedet kulturskolesatte samles for å bli enda bedre på å promotere kulturskolen i sosiale medier.

2020-01-30 - Egil Hofsli (tekst) Ingrid Almås (foto)
Kompetansepåfyll for 200 kulturskoleansatte i Rogaland

SAUDA: Nå sparkes Nordea-prosjektet KUL-TUR Rogaland for alvor i gang. Torsdag 30. januar arrangeres første kursdag i Sauda, og innen kort tid arrangeres samme kurs i Haugesund og Stavanger.

2020-01-29 - Egil Hofsli (tekst)
Hennika og sju unge til får mentorhjelp fra Ella Marie

OSLO: Nå er det klart hvilke åtte, unge musikktalent som gjennom Nordea-prosjektet KUL-TUR skal få mentorhjelp fra den kjente artisten Ella Marie Hætta Isaksen våren 2020. De åtte er ...

2020-01-20 - Egil Hofsli (tekst) Ingrid Almås (foto)
Første prosjektledersamling gjennomført i Rogaland

STAVANGER: Nordea-prosjektet KUL-TUR er i gang i Rogaland. Sist fredag var prosjektledere fra deltakerkommunene samt kulturskoleledere samlet til første prosjektledersamling. Om snaue to uker tar prosjektet virkelig av, når kursdager på tre steder samler 200 kulturskoleansatte.

2020-01-01 - Hege Arstad (tekst)
"Nye kulturskolebanken" med enda større kundefokus

OSLO: Kulturskolebanken fyller seks år 1. januar 2020. Norsk kulturskoleråd og Nordea synes seksårsdagen passer ypperlig for å ønske kulturskoleansatte og andre med interesse for kulturskolen velkommen inn i helt nye lokaler med ny innredning.

Norsk kulturskoleråd

Egil Hofsli

Redaktør for nettstedet kulturskolebanken.no.