i samarbeid med

Nyheter

2020-08-11 - Egil Hofsli (tekst og foto) Riccardo Annandale/Unsplash (foto)
Nordeas innovasjonsstipend: – Kulturskolene kan være viktige utviklingsaktører i kommunene

OSLO: Innovasjon handler om fornyelse og forandring. Som for alle andre offentlige og kommunale virksomheter gjelder forventningene om endringsvilje og -dyktighet også for kulturskolen. Og kulturskolene skulle ha de beste forutsetninger til å være viktige utviklingsaktører i kommunene. Det sier Morten Christiansen, direktør i Norsk kulturskoleråd, som er jurymedlem når det skal bestemmes hvem som skal få Nordea innovasjonsstipend 2020 pålydende 100 000 kroner.

2020-06-25 - Egil Hofsli (tekst) Riccardo Annandale/Unsplash (foto)
Nordeas innovasjonsstipend: – Start gjerne med å spørre kulturskoleelevene

OSLO: Innovasjon starter alltid ved å avdekke et behov hos brukere/kunder. Spør elevene og talentene om hva de ønsker seg. Spør innbyggerne i kommunen hva de savner, og slipp inn unge krefter i prosessen. Det er rådet fra Håvard Lindtvedt fra Nordea, til kulturskoler som nå vurderer å søke Nordeas innovasjonsstipend på 100 000 kr.

2020-06-22 - Egil Hofsli (tekst) Ingrid Almås (foto)
Talent møter mentor: Utstillingslykke for Ingvar

VÅGÅMO: Ingvar Wik Høgås (19) fra Trondheim er plukket ut til å delta på Talent møter mentor med Kjell Erik Killi Olsen kommende høst. Men allerede sist helg fikk Ingvar verdifull hjelp fra den kjente kunstneren. 

2020-06-15 - Egil Hofsli (tekst)
Takknemlige talent etter prosjekt med mentor Ella Marie

OSLO: Prosjektet Talent møter mentor med Ella Marie Hætta Isaksen er over målstreken. Koronapandemien medførte at prosjektet ble annerledes enn først planlagt, men mye tyder på at de unge talentene er godt fornøyd med hva de har fått fra den unge, men allerede svært erfarne artisten fra Tana.

2020-06-11 - Egil Hofsli (tekst)
Nordeas innovasjonsstipend: Nå er det mulig å søke

OSLO: Nå kan alle kommunale kulturskoler med spennende, innovative prosjektideer søke Nordeas innovasjonsstipend. Stipendet, som er pålydende 100 000 kroner, skal deles ut for første gang i år, til den kulturskolen som imponerer stipendjuryen mest med et innovativt prosjekt. Søkeportalen er åpen fram til og med 3. september 2020.

2020-06-10 - Egil Hofsli (tekst) Riccardo Annandale/Unsplash (illustrasjonsfoto)
Nordeas innovasjonsstipend: – Start med å se på hva det vil være spennende å få til

OSLO: Gode innovasjonsprosesser startes ikke med å se på hva som er galt, eller ikke fungerer. Det utløser ikke kreativitet. Start med å se på hva som hadde vært spennende å få til, lag et drømmescenario av en perfekt dag på kulturskolen. Sånn setter en i gang kreativiteten og skapertrangen.

2020-05-28 - Egil Hofsli (tekst) Agnete Brun (foto av Krohn Traaseth) Riccardo Annandale/Unsplash (illustrasjonsfoto)
Juryleder for Nordeas innovasjonsstipend: – Lytt til ansatte, det kan det bli innovasjon av

OSLO: Det kan finnes mange kimer til innovasjon blant kulturskolens ansatte, sier Anita Krohn Traaseth, mangeårig leder i Innovasjon Norge og nå juryleder for Nordeas innovasjonsstipend. Stipendet, som er pålydende 100 000 kroner, skal deles ut for første gang i år, til den kulturskolen som imponerer stipendjuryen mest med et innovativt prosjekt.

2020-05-20 - Egil Hofsli (tekst og foto)
Ingrid og Ingebrigt og fem unge til får mentorhjelp fra Killi Olsen

OSLO: Nå er det klart hvilke sju, unge kunsttalent som gjennom Nordea-prosjektet KUL-TUR skal få mentorhjelp fra den anerkjente kunstneren Kjell Erik Killi Olsen. De sju er ...

2020-05-14 - Egil Hofsli (tekst) Riccardo Annandale/Unsplash (foto)
Nordeas innovasjonsstipend: Skal stimulere til fornyelse i kulturskolen

OSLO: Nå lanserer Nordea et nytt stipend – pålydende 100 000 kroner  som skal fremme innovasjon i kulturskolen. Nordeas innovasjonsstipend inngår i Nordea-prosjektet KUL-TUR som Nordea og Norsk kulturskoleråd samarbeider om, og er opprettet av Nordea for å bidra til utvikling i kulturskolen, i form av fornyelse og nyskaping.

2020-03-31 - Egil Hofsli (tekst og foto av Killi Olsen)
Talenter kan søke mentorhjelp av Killi Olsen - merk: ny søknadsfrist pga. koronakrisa

TRONDHEIM: Et utvalg unge kunstnere vil i år få et unikt tilbud, muliggjort av et samarbeid mellom Nordea og Norsk kulturskoleråd: De vil få mentorhjelp av den kjente samtidskunsteren Kjell Erik Killi Olsen. I tillegg får de stille ut kunst på Nordea-huset i Oslo, og besøke dette kontorbygget som rommer en unik og svært omfangsrik kunstsamling. Ungdom i alderen 15-19 år fra hele landet kan innen 3. mai søke om plass i Talent møter mentor.

2020-03-06 - Egil Hofsli (tekst og foto)
Entreprenørskap kan styrke kulturelle produksjoner

OSLO: Entreprenørskap og forretningsplaner er fortsatt begreper mange forbinder mest med bedrifts- og finansverdenen. Men gjennom Nordea-prosjektet KUL-TUR får kulturskoleansatte lære at kulturelt entreprenørskap kan bidra til høyere kvalitet på kulturelle produksjoner.

2020-03-05 - Egil Hofsli (tekst og foto av Killi Olsen)
Talenter innen visuell kunst kan få mentorhjelp av Kjell Erik Killi Olsen

TRONDHEIM: I juni 2020 vil et utvalg unge kunstnere få et unikt tilbud, muliggjort av et samarbeid mellom Nordea og Norsk kulturskoleråd: De vil få mentorhjelp av den kjente samtidskunsteren Kjell Erik Killi Olsen. Ungdom i alderen 15-19 år fra hele landet kan nå søke om plass i Talent møter mentor.

2020-02-17 - Egil Hofsli (tekst) Ingrid Almås (foto) Sigrun Ågøy Engum (film)
Talentbegeistring etter første møte med mentor Ella

OSLO: Da er Talent møter mentor med Ella Marie Hætta Isaksen i gang. Sist helg var de åtte ungdommer og Ella Marie samla i Oslo – for å bli bedre kjent, for å lære av hverandre samt for å lære av det den unge, men drevne artisten har skaffet seg av erfaring og kompetanse.

2020-02-10 - Guro Waksvik (tekst og foto) Egil Hofsli (tekst) Ingrid Almås (foto)
Tilfredse kursdeltakere i Sola

SOLA: I Nordea-prosjektet KUL-TUR Rogaland er første runde med kursdager nettopp avslutta. Siste kursdag ble gjennomført i Sola, der kulturskolesatte var samlet for å bli enda bedre på å promotere kulturskolen i sosiale medier.

2020-01-31 - Guro Waksvik (tekst og foto) Egil Hofsli (tekst) Ingrid Almås (foto - kollasj fra Haugesund)
Kursdager i Sauda og Haugesund: – Nyttig kompetansepåfyll

HAUGESUND/SAUDA: I Nordea-prosjektet KUL-TUR Rogaland er en i gang med første runde med kursdager. Torsdag ble første kursdag arrangert i Sauda, fredag ble tilsvarende kurs arrangert i Haugesund. Fredag 7. februar er så Stavanger stedet kulturskolesatte samles for å bli enda bedre på å promotere kulturskolen i sosiale medier.

2020-01-30 - Egil Hofsli (tekst) Ingrid Almås (foto)
Kompetansepåfyll for 200 kulturskoleansatte i Rogaland

SAUDA: Nå sparkes Nordea-prosjektet KUL-TUR Rogaland for alvor i gang. Torsdag 30. januar arrangeres første kursdag i Sauda, og innen kort tid arrangeres samme kurs i Haugesund og Stavanger.

2020-01-29 - Egil Hofsli (tekst)
Hennika og sju unge til får mentorhjelp fra Ella Marie

OSLO: Nå er det klart hvilke åtte, unge musikktalent som gjennom Nordea-prosjektet KUL-TUR skal få mentorhjelp fra den kjente artisten Ella Marie Hætta Isaksen våren 2020. De åtte er ...

2020-01-20 - Egil Hofsli (tekst) Ingrid Almås (foto)
Første prosjektledersamling gjennomført i Rogaland

STAVANGER: Nordea-prosjektet KUL-TUR er i gang i Rogaland. Sist fredag var prosjektledere fra deltakerkommunene samt kulturskoleledere samlet til første prosjektledersamling. Om snaue to uker tar prosjektet virkelig av, når kursdager på tre steder samler 200 kulturskoleansatte.

2020-01-01 - Hege Arstad (tekst)
"Nye kulturskolebanken" med enda større kundefokus

OSLO: Kulturskolebanken fyller seks år 1. januar 2020. Norsk kulturskoleråd og Nordea synes seksårsdagen passer ypperlig for å ønske kulturskoleansatte og andre med interesse for kulturskolen velkommen inn i helt nye lokaler med ny innredning.

Norsk kulturskoleråd

Egil Hofsli

Redaktør for nettstedet kulturskolebanken.no.